top of page

OKRUGLI STO “AKTIVIZAM I OBRAZOVANJE U ZAŠTITI LJUDSKIH PRAVA”

Uz finansijsku podršku Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u BiH realizovali smo projekat pod nazivom “Mladi - zaštitnici ljudskih prava”.

U sklopu ovog projekta jedna od aktivnosti je bila i realizacija okruglog stola pod nazivom “Aktivizam i obrazovanje u zaštiti ljudskih prava”, koji se održao dana 22.05.2024. godine u prostorijima Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, koji je stalni partner u realizaciji svih aktivnosti Udruženja kriminalista, kriminologa i menadžera sigurnosti.


Uvodnim obraćanjima prisutne su pozdravili dekan Fakulteta prof.dr Jasmin Ahić predsjednica Udruženja KKMS Mirela Mujović, MA i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica.

U okviru panela "Ljudska prava u Bosni i Hercegovini-trenutno stanje i trendovi", kao panelisti su učestvovali prof.dr Lada Sadiković, Lana Prlić, Admir Katica, Mirela Mujović i Nijaz Memić, a panel je moderirao doc.dr Safet Mušić.

U okviru panela "Uloga mladih u borbi za ljudska prava" panelisti su bili aktivisti i predstavnici NGO sektora - Anesa Agović, Eldar Abaz, Riad Idrizović te studenti FKKSS i drugi gosti koji su učestvovali u plodonosnoj diskusiji.

Zahvaljujemo svim današnjim panelistima, gostima, te studentima Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije koji su dali značajan doprinos današnjem skupu koji smo realizovali u okviru projekta "Mladi - zaštitnici ljudskih prava".Comentarios


Izdvojeno
Najnovije
Arhiva
Oznake
bottom of page