top of page

Povećanje aktivnosti mladih kroz AIRSOFT


Na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, 26. oktobra 2023. godine u 09:30, održat će se projekt koji se bavi savremenim načinom života mladih osoba na području općine Novo Sarajevo, te širom Bosne i Hercegovine. Ovaj način života karakterizira smanjena fizička aktivnost i nedostatak sportskih interesa kod mladih, što dovodi do zabrinjavajuće gojaznosti i zdravstvenih problema. Zbog toga je potrebno poduzeti preventivne mjere.


Kako bi motivirali mlade i potaknuli ih na aktivnost, Udruženje kriminalista, kriminologa i menadžera sigurnosti pokreće projekt edukacije o sportu Airsoft. Airsoft je sport koji ne samo što omogućava učenje rukovanja replika oružja, već i razvijanje vještina kao što su donošenje brzih odluka u kriznim situacijama, poznavanje terena, i timski rad. No, visoki troškovi povezani s opremom i terenima čine ovaj sport teško dostupnim za mnoge.


Ovaj projekt ima za cilj dati priliku svim mladim osobama da se aktiviraju, uče i napreduju kroz sport, bez obzira na socijalne razlike. Sve aktivnosti će se odvijati na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.


Ciljna grupa ovog projekta su mladi koji žele aktivno sudjelovati u sportu, učiti nove vještine te se osobno razvijati za budućnost.


Comments


Izdvojeno
Najnovije
Arhiva
Oznake
bottom of page