top of page

Saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i nevladinog sektora

Na inicijativu Udruženja kriminalista, kriminologa i menadžera sigurnosti (UKKMS) ministar Admir Katica organizirao je sastanak sa predsjednicom Udruženja Mirelom Mujović, po pitanju našeg zvaničnog predstavljanja rada Udruženja i uspostavljanja saradnje.


UKKMS predstavlja organizaciju sa sjedištem na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu i okuplja alumniste iz cijele zemlje koji su angažirani na promociji važnosti sigurnosti sa svih aspekata. Kriminalisti, kriminolozi i stručnjaci za sigurnost kroz ovo Udruženje djeluju s ciljem zaštite i poboljšanja profesionalnih i etičkih standarda struke i nauke.


Tema ovog sastanka je važnost saradnje između Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i civilnog društva, posebno strukovnih organizacija koje okupljaju službenike i studente navedenih zanimanja. Predsjednica Mujović naglasila je važnost efikasne saradnje u cilju unapređenja obrazovanja i praktičnog usavršavanja studenata.


Ministar Katica istakao je da tokom svog mandata poseban akcenat stavlja na saradnju sa nevladinim sektorom, s obzirom da organizacije civilnog društva treba da budu partneri u zajedničkom unapređenju sigurnosti našeg društva.


U sklopu saradnje MUP-a KS sa međunarodnim relevantnim organizacijama i nevladinim sektorom, sastanku je prisustvovala i terenska koordinatorica za BiH Global Initiative Against Transnational Organized Crime, Anesa Agović. Inicijativa za ovaj sastanak predstavlja nastavak aktivnosti saradnje MUP-a KS i nevladinog sektora, nastalih kroz zaključke na nacionalnom dijalogu o rezilijentnosti koji je organizirala Globalna inicijativa.
Comments


Izdvojeno
Najnovije
Arhiva
Oznake
bottom of page