top of page

Učešće u okviru projekta “Jake žene za jače društvo”

Učešće u kampanji u okviru projekta “Jake žene za jače društvo”, uzela je Mirela Mujović, zaposlenica u Graničnoj policiji BIH i predsjednica Udruženja Kriminalista, kriminologa i menadžera sigurnosti u Bosni i Hercegovini od 2019. godine.


✔Bosna i Hercegovina je tradicionalno društvo u kojem se žene svaki dan bore za bolji položaj. Stereotipi o ulozi žene u društvu, kao što su niže plate i duži period nezaposlenosti, je samo jedan od problema sa kojima se suočavaju. U neravnopravnom položaju su i u javnom i političkom životu, kao i sam položaj preopterećenosti u domeni tržišne ekonomije.


✔Vrlo je važno da se glas žene čuje, jer jedino tako možemo dokazati koliko je naš glas bitan za mnoge sfere u životu, a to možemo postići ukoliko smo međusobna podrška, zajedničkim aktivnostima promovisanja prava žena.


Kada nešto započnemo treba i da završimo, odnosno u ovom slučaju pokrenemo sebe i druge žene u ostvarenju njihovih ciljeva.


✔ Moja poruka svakoj ženi bi bila, nemoj šutiti ni za šta, pusti svoj glas jer je vrlo bitan i daleko će se čuti.


Ovaj tekst je objavljen u okviru projekta “Jake žene za jače društvo!”, koji je podržan u sklopu programa “Žene na izborima u Bosni i Hercegovini”.

"Žene na izborima u Bosni i Hercegovini” finansira Švedska, a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini.コメント


Izdvojeno
Najnovije
Arhiva
Oznake
bottom of page