top of page

Realizovan projekat “Povećanje aktivnosti mladih Kantona Sarajevo kroz airsoft”

Na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije uspješno je realizovan projekat “Povećanje aktivnosti mladih Kantona Sarajevo kroz airsoft”. Projekat je trajao mjesec dana, gdje su učesnici naučili osnovu rukovanja oružjem na replikama Glock 17, te praktično isto primijenili. Obuka se održavala uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Svi učesnici su dobili certifikate o učešću na projektu.

Predsjednica Udruženja KKMS Mirela Mujović se zahvalila svim učesnicima i istakla da bez podrške Ministarstva za kulturu i sport Kantona Sarajevo i Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije ovaj projekat ne bi bilo moguće realizovati, te se nada da će i u budućnosti imati podršku. Airsoft je sve više interesantan mlađoj populaciji, te se nadamo da ćemo i u budućnosti nastaviti sa projektom.

Aleksandra Lučić je izjavila “Drago mi je da sam bila dio ovog projekta. Kroz kompletnu obuku, upoznali smo se sa rukovanjem oružjem, i prije svega smatram da je dosta edukativnog karaktera, veoma zanimljivo, a prije svega korisno. Kroz edukaciju savladali smo rukovanje oružjem, uz naročitu pažnju na bezbjednost, prije svega, i mislim da će nam koristiti u budućim poslovima za koje se opredijelimo u budućnosti. Posebno zahvaljujem Instruktoru, koji se veoma potrudio da nam prenese znanje i iskustvo”.Comments


Izdvojeno
Najnovije
Arhiva
Oznake
bottom of page